Česky English

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Sezóna - ZDROJ > VELKÁ CENA PRAHY – ČESKÝ SKOKOVÝ POHÁR

VELKÁ CENA PRAHY – ČESKÝ SKOKOVÝ POHÁR



Datum konání:
25.8.2022
Datum ukončení:
28.8.2022

Datum: čt–ne 25.–28. srpna

Čas: 8.00 – 18.00 hodin

Vstup: zdarma

VIP vstup (so, ne): 1700 Kč

Jak se k nám dopravíte?

 

informace:

Food truck zóna

Prodejní stánky

Program pro děti: při příznivém počasí jízdy na ponících zdarma (so+ne), skákací hrady, venkovní hřiště, dětský koutek.

Psi mají vstup povolen, ale pouze na vodítku.

ČESKÝ SKOKOVÝ POHÁR

Český skokový pohár jako extraliga parkurového skákání je ojedinělý projekt v ČR, v rámci, kterého se vítězové velkých cen ve dvanácti kvalifikačních kolech kvalifikují do finálové soutěže SUPER GRAND PRIX. Tento seriál byl založen a jeho první ročník se odehrál v roce 2002, tehdy na devíti místech celé ČR. Po celou dobu až do dnešního dne si udržuje status nejrozsáhlejšího seriálového podniku v parkurovém skákání, s největší účastí ve startovních polích a s narůstajícím zájmem jezdecké i laické veřejnosti. V průběhu let vznikly v rámci celého seriálu, kromě Českého skokového poháru, také dvě další jeho součásti. Czech Junior Cup je určen pro děti a juniory do 18 let a Amateur Tour pro jezdce od 18 let, kteří nedosahují vyšší sportovní výkonnosti a parkurový svět je pro ně zábavou. Od roku 2016 je také nově zaveden seriál pro mladé jezdce ve věku do 25 let, nazvaný dle mezinárodních zvyklostí U25.

Jedním ze členů asociace Českého skokového poháru se v roce 2020 stala i Chuchle Arena Praha, a tak se každoročně pořádá Velká cena Prahy i v tomto multifunkčním areálu. Její start je tentokrát naplánován již za několik málo dní, a to ve čtvrtek 25. srpna. Čtyřdenní parkurový mítink bude začínat každý den v 8.00 hodin ráno a končit až v pozdních odpoledních hodinách. Vrcholem bude tradičně nedělní odpolední Velká cena Prahy, která se pojede na výšce 150 cm s finále pro 10 nejlepších dvojic. Na startu uvidí diváci i fanoušci jezdeckého sportu kromě jiných špičkových českých jezdců také účastníky olympijských her Aleše Opatrného, Miloslava Příhodu nebo čerstvého účastníka mistrovství světa v Dánsku Vladimíra Treteru. Nebudou chybět ani juniorské naděje, které letos úspěšně reprezentovaly na mistrovství Evropy, Mariana Michlíčková a Petra Pařenicová a mnoho dalších.

Připravený bude i doprovodný program a občerstvení pro rodiny s dětmi. Vstup je pro diváky zdarma a pro ty, kdo si chtějí vychutnat soutěže z pohodlí komfortní „All inclusive“ restaurace, je možnost zakoupit si vstupenky přes portál Ticket Live nebo přímo v kanceláři závodů na u závodního kolbiště.

 

instagram-logo.png

Web pro účastníky