Česky English

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Sezóna - ZDROJ > DOSTIHOVÝ DEN LATY BRANDISOVÉ

DOSTIHOVÝ DEN LATY BRANDISOVÉ



Datum konání:
17.9.2023

Datum: neděle 17. září
Areál otevřen: od 12.00 hodin
První dostih: 14.00 hodin
Poslední dostih: 17.30 hodin
Počet dostihů: 8

Vstupné: 200 Kč – celý ceník
Parkovné: 100 Kč

Vstupenky online:

logo_TicketLive.png

Stálé informace:

Mapka diváckého sektoru

Gastro: restaurace, kavárna, food trucky, stánky rychlého občerstvení. Hlediště tribuny je kryté proti nepřízni počasí.

Psi mají vstup povolen, ale pouze na vodítku.

Program pro děti:

Při příznivém počasí jízdy na ponících zdarma (14–16 hod.), venkovní hřiště s atrakcemi (trampolíny, kolotoč, skákadla) a krytý dětský koutek v přízemí tribuny. Malování na obličej, dílničky "sypání pískem", ukázky králičího hopu.

Jak se k nám dopravíte?

Lata1.jpg

Komtesa Marie Immaculata Brandisová, první a dodnes jediná žena, která zvítězila ve slavné Velké pardubické steeplechase, zažila mocnářství, republiku, dvě světové války, několik režimů. Chvíle slávy a bezstarostnosti vystřídalo období zmaru a ústrku, postavou subtilní, ale psychicky nesmírně silná žena si však nikdy na nic ze svého osudu nestěžovala.

Už v dětství začala spolu s otcem a sestrami chodit na dostihy. Ze zámku v Řitce u Prahy to měla nejblíž do Velké Chuchle, kde bylo v roce 1906 otevřeno nové závodiště. Několikrát týdně dojížděla na kole k chuchelskému trenérovi Karlu Šmejdovi a k milovaným koním. Po půli dvacátých let odstartovala její dostihová kariéra a v roce 1937 se s klisnou Normou stala první, a dosud jedinou, vítěznou jezdkyní ve Velké pardubické steeplechase.

Na zámku v Řitce bylo roku 2015 otevřeno Muzeum Laty Brandis, které pro tento dostihový den zapůjčilo k vystavení v tribuně Chuchle Areny Praha část své expozice. 

 

instagram-logo.png

 

Listina vítězek hlavního dostihu